Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skellefteå ska bli mer aggressivt i kvällens match

Stefan Liv i HV 71-målet ska få det hett om öronen i den andra semifinalen.
– Vi måste få in mer folk framför mål och sätta press på deras målvakt, säger Skellefteås lagkapten Christoffer Norgren.

Skellefteå och HV 71 var två försiktiga lag inledningsvis i den första semifinalen, som Jönköpingslaget vann efter två mål i slutperioden.

– Vi hade just gått vidare och det var förväntningar och hemmaplan. Samtidigt har vi många i laget som inte spelat en semifinal tidigare, men de kommer växa in i det, säger Christoffer Norgren.

Skellefteå hade bra statistik mot HV 71 i grundserien – laget tog tio poäng i de inbördes mötena mot HV 71:s fem. Där hittar Norgren anledningen till att gästerna spelade mer defensivt än vad hemmaspelarna förväntade sig.

– Och vi lyckas inte växla upp efter deras mål och efter 2–0 är det kört.

I lördagens match i Jönköping vill lagkaptenen inte se något avvaktande spel.

– Vi är två jämna lag, grundserie och slutspel är olika saker. Nu måste man göra det enkla – mer skott och mer trafik framför mål. Vi måste ta fajten och sätta press på deras målvakt, men Liv är bra.

På skärtorsdagen fick Skellefteå chansen att spela i numerärt överläge vid fem tillfällen utan att göra mål.

– Vi utnyttjade inte powerplay. Vi måste få in ett mål eller i alla fall få till bra chanser. Nu går vi nästan ner oss i självförtroende efter våra powerplay.

Vad betyder det att ni nu måste vinna två matcher på bortaplan?

– Jag tar till en klyscha och säger att vi tar en match i taget, säger Norgren.