Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skellefteå ska bli mer aggressivt i kvällens match

Stefan Liv i HV 71-målet ska få det hett om öronen i den andra semifinalen.
– Vi måste få in mer folk framför mål och sätta press på deras målvakt, säger Skellefteås lagkapten Christoffer Norgren.

Annons

Skellefteå och HV 71 var två försiktiga lag inledningsvis i den första semifinalen, som Jönköpingslaget vann efter två mål i slutperioden.

– Vi hade just gått vidare och det var förväntningar och hemmaplan. Samtidigt har vi många i laget som inte spelat en semifinal tidigare, men de kommer växa in i det, säger Christoffer Norgren.

Skellefteå hade bra statistik mot HV 71 i grundserien – laget tog tio poäng i de inbördes mötena mot HV 71:s fem. Där hittar Norgren anledningen till att gästerna spelade mer defensivt än vad hemmaspelarna förväntade sig.

– Och vi lyckas inte växla upp efter deras mål och efter 2–0 är det kört.

I lördagens match i Jönköping vill lagkaptenen inte se något avvaktande spel.

– Vi är två jämna lag, grundserie och slutspel är olika saker. Nu måste man göra det enkla – mer skott och mer trafik framför mål. Vi måste ta fajten och sätta press på deras målvakt, men Liv är bra.

På skärtorsdagen fick Skellefteå chansen att spela i numerärt överläge vid fem tillfällen utan att göra mål.

– Vi utnyttjade inte powerplay. Vi måste få in ett mål eller i alla fall få till bra chanser. Nu går vi nästan ner oss i självförtroende efter våra powerplay.

Vad betyder det att ni nu måste vinna två matcher på bortaplan?

– Jag tar till en klyscha och säger att vi tar en match i taget, säger Norgren.