Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skavlan: "Det blir bara svårare"

Fredrik Skavlan gör sin tjugoandra säsong som pratshowvärd och sin fjärde omgång av "Skavlan". I höstens program möts världsstjärnor och doldisar.

- Jag kan garantera att det blir spännande, säger han.

Fredrik Skavlan ledde i nio år Skandinaviens mest sedda pratshow, "Först & sist", i norsk tv. Sedan kom han till Sverige och gjorde omedelbar succé med pratshowen "Skavlan". Ändå är han nervös inför fredagens premiär.

- Det är lika läskigt varje gång. Det blir bara svårare och svårare, eftersom man ställer högre krav på sig själv, berättar han.

Lite extra pirrigt blir det eftersom det in i det sista inte är klart vilka som ska gästa det första programmet. För att göra programmet så aktuellt som möjligt hålls alltid en eller två stolar tomma så länge det går. Ibland händer saker som gör att man måste få loss fler stolar och kasta ut någon redan inbokad gäst.

- Det är jättesvårt, men de flesta har förståelse för det. Inte som Magnus Uggla, skrattar Fredrik Skavlan, och syftar på att artisten surnade till rejält - och offentligt - när han petades från showen till förmån för någon just då mer aktuell person.

- Men nu har vi bjudit in honom och vi hoppas att han kommer. Han är vår drömgäst nu, skyndar sig Skavlan att tillägga.

Några namn är redan klara för höstens omgång av programmet. Bland andra countrystjärnan Taylor Swift, Håkan Hellström, Tom Jones och Robert Plant.

Och så dyker Robbie Williams upp, som vanligt.

- Det här blir fjärde gången han gästar mig, och det känns alltid bra att gå in i en säsong när jag vet att han är med, säger programledaren.

Genom åren har han mött celebriteter som Andrea Bocelli, Al Gore, Rihanna, Shakira och John Cleese. Ett av de möten som han själv upplevde som mest speciellt var det med rapparen Jay-Z:

- Han är en fantastisk person. Men det var kul med Anna Anka också. Det är ofta kontrasterna som blir roligast.

Från att från början nästan bara ha varit älskad har Skavlan med tiden fått utstå en del kritik, något han själv menar bara är bra eftersom "det är tråkigt om alla gillar en". Inte ens på hemmaplan slipper han kritik.

Sambon Maria Bonnevie tittar på programmen noga:

- Min flickvän är min hårdaste kritiker. Hon är väldigt bra på att se vad det är jag gör fel. Jag har också en redaktion som är hård mot mig - och som jag kan vara hård mot. Jag tror att det är det enda sättet vi kan bli bättre på, det funkar inte att vara artig.

Bildtext 1: Fredrik Skavlan är tillbaka med sin pratshow i SVT på fredag.

Foto: Henrik Montgomery/Scanpix

Bildtext 2: Trots sin rutin tycker Fredrik Skavlan att det fortfarande är lika nervöst inför varje premiär.

Foto: Henrik Montgomery/Scanpix

Bildtext 3: Flickvännen, skådespelaren Maria Bonnevie, är Fredrik Skavlans hårdaste kritiker, tycker han.

Foto: Henrik Montgomery/Scanpix

Bildtext 4: Fredrik Skavlan väljer de sista gästerna så nära inspelningen som möjligt.

Foto: Henrik Montgomery/Scanpix

Bildtext 5: Countryvärldens superstar Taylor Swift gästar Skavlan i höst.

Foto: Kerry Maloney/AP/Scanpix

Bildtext 6: Robbie Williams är en ofta sedd gäst hos Skavlan.

Foto: Andy Paradise/AP/Scanpix