Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skattesänkningar ställs mot utvecklad vård

Socialdemokraterna i länet kräver stopp för regeringens skattesänkningar och att pengarna istället satsas på utveckling av vård och omsorg

Under ett möte med Socialdemokraternas förtroenderåd i Östersund i helgen slogs fast att 130 miljarder i skattesänkningar självklart påverkar möjligheterna till en bra välfärd.

Av ett uttalande framgår att länets socialdemokrater kräver att statliga pengar fördelas solidariskt över landet till sjukvård, hälsovård och omsorg.

För att det här ska bli tryggt, bra och likvärdigt konstaterar S att Jämtland, liksom många andra regioner, kommer att vara beroende av statens stöd för att hålla samma nivå som övriga delar av landet.

Klass, kön och social bakgrund är andra samband som nämns i uttalandet, med hänvisning till en samlad välfärdspolitik för att minska klyftor mellan människor.