Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skatten hotar landsbygden

Att jord och skog de gröna näringarna har stora chanser att skapa tillväxt i vårt län, kan ingen betvivla.

När Östersund häromdagen utnämndes till Sveriges mathuvudstad, var det erkännande för ett långvarigt arbete som skett i samverkan mellan privata och offentliga aktörer, inte bara i Östersund, utan i hela länet. Som skogslän har vi stora möjligheter att dra nytta av den energiomställning mot mer av förnyelsebart som nu sker. Biobränsle har vi gott om i våra skogar!

En förutsättning för att de produkter vi producerar på vår landsbygd ska nå en marknad, är givetvis fungerande transporter. Från virkesavlägg i skogarna och mjölktankar i ladugårdarna går inga järnvägsspår. Vi är helt beroende av lastbilstransporter. Kilometerskatt som de rödgröna vill införa, slår hårt mot landsbygdens näringsliv.

Ett miljöparti som har sitt starkaste väljarstöd kring Mariatorget i Stockholm har svårt att förstå de villkor som gäller på landsbygden.

Vi förstår de gröna näringarna!

Torsten Medalen, Centerpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel