Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skattelotteri föreslås i Östersund

Kan ett skattelotteri vara ett sätt att marknadsföra Östersunds kommun? Den frågan ska kommunens finansutskott diskutera nästa vecka.

Centerpartisten Per Edström är den som kommit med idén att starta ett skattelotteri i Östersunds kommun. I ett förslag till kommunstyrelsen beskriver han lotteriet som ett bra sätt att marknadsföra Östersund till en inte alltför stor kostnad.

Per Edströms idé går i korthet ut på att kommunen varje år slumpvis väljer ut en medborgare som bott och betalat kommunal skatt i Östersund under föregående år. Personen som "dras" får i vinst en summa pengar som motsvarar den skatt hon eller han betalat in.

"Lotteriet ska ses som marknadsföring för kommunen men även som en kul grej för medborgarna. Vinstbeloppet torde motsvara en mindre annonskampanj." skriver Per Edström i sitt förslag.

Finansutskottet ska alltså ta upp frågan nästa vecka men det är tveksamt om idén får gehör. Det tjänstemannaförslag som tagits fram anser nämligen att skattelotteriet strider mot kommunallagen och den så kallade likställighetsprincipen.