Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skattechock mot unga

Nu har sommarlovet börjat och många ungdomar går ut i arbetslivet och söker sitt första arbete. Samtidigt riktar den rödgröna regeringen en skattechock mot just de företag som vågar satsa på en ung människa utan arbetslivserfarenhet. Nya Moderaterna vill mer för Östersunds ungdomar.

En fullgjord gymnasieutbildning är viktig för varje ung person att ha med sig till den första anställningsintervjun. Då är det viktigt att varje elev som går ur grundskolan har de kunskaper som krävs för gymnasiet. Tyvärr har vi en regering som nedprioriterar skolan – viktiga satsningar som alliansregeringen gjorde tas bort; extra matematik, tioårig grundskola, högre lön för förstelärare och fördubblat antal förstelärare i utanförskapsområden – stryks i vänsterregeringens vårbudget. Istället för satsningar på jobb och skola går de stora satsningarna till utbyggda ersättnings- och bidragssystem.

Vi Moderater vill att fler ungdomar ska få större möjligheter till det viktiga första jobbet. Och sådana jobb skapas främst i företag som vågar anställa en person till. Därför är de nedsatta arbetsgivaravgifterna för ungdomar viktiga. Vi vill även att fler unga ska ges möjlighet att starta företag genom starta eget-bidrag till personer under 20 år.

Framtiden för våra ungdomar måste vara den mest prioriterade frågan. Tyvärr riskerar vänsterregeringens politik att slå undan benen för de ungdomar i Östersund som nu går på sommarlov med drömmar om framtiden.

Vi önskar alla ungdomar ett riktigt varmt och skönt sommarlov!

Elisabeth Svantesson (M), arbetsmarknadspolitisk talesperson

Pär Jönsson (M), Oppositionskommunalråd Östersunds kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel