Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skattebetalare vill ha svar

Annons

Debatten runt Nya Närvården i Hammerdal, Strömsund och Hoting gör att jag får fler frågor efter vad som kommit fram i media. Därför ställer jag några frågor direkt till Hans Boberg i egenskap av VD för Nya Närvården.

Nya Närvården hyr lokalerna i Hoting, men frågan är om de betalade rätt pris när man övertog hälsocentralen i Hoting? Var det enbart inventarierna som värderades eller fanns värdet av kundunderlaget med, och förväntade vinster med i den värderingen?

En annan viktig fråga är om Boberg förutom vinstuttaget också fått ut en lön till som VD från den 1/7 2011-30/6 2012 på hela 2,2 miljoner. Samma fråga när det gäller aktieutdelning. Där, snabbt räknat, Hans Bobergs andel torde vara knappt 400 000 i aktieutdelning och om det är det en rimlig summa i ett, enligt Boberg själv, hårt ansatt bolag som nästan till 100 procent lever på skattebetalarna och till viss del på patienterna?

Det vore relevant för oss skattebetalare att få svar på dessa funderingar, eftersom om de bekräftas ger det ännu högre uttag till dig som ägare av företaget. Totalt skulle detta i sådana fall innebära att Du tagit ut nära 2,6 miljoner av våra gemensamma skattemedel i lön och ersättningar under ett år.

Hur kan du då uttala att en omfördelning av medel till andra mer behövande delar av primärvården i länet vore en katastrof för er i Hoting?

Leif Persson (S)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel