Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skatt för goda syften

Ni som ondgör er på att rödgröna ska höja bensinskatten.

Hur långt tänker ni? När ni ska köpa någonting tittar ni då bara på priset – inte vad ni får med på köpet? Om alliansen vinner så får ni:

Förhöjd straffskatt till a-kassan kvar runt 300 kr, arbetslösersättning och sjukförsäkring som inte är värd namnet och höjd trafikförsäkring och försämringar i LAS.

Visst, jobbavdraget är kvar men för att det ska fungera så måste ni sänka er lön. För det är ni själva som ska betala skattesänkningen – ”men vad då de höjde ju inte bensinskatten så vad spelar det för roll?”.

Eller så blir det som efter förra valet; alliansen skulle inte höja då, men vad gjorde de? De höjde skatten men det har ni glömt redan. Och ni som är sjuka och arbetslösa – är det inte bättre med en liten höjning av bränsleskatten och i stället få en bättre sjuk- och arbetslöshetsförsäkring.

Som nu kanske ni inte har råd att ha en bil för att ersättningen är så dålig. Så stirra er inte blind bara på en fråga för ni får hela paketet. Om ni kör 2 000 mil per år så blir det ungefär 82 kr mer per månad, så tänk efter.

Sven, GS-facket

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel