Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skatt en investering

Annons

Ett skattefinansierat välfärdssamhälle med målet att skapa en inkomst- och hälsomässig trygghet över vår livstid med goda livsvillkor samt en verkan för jämlika livschanser oavsett bakgrund känner i alla fall vi som ett mer vinnande koncept under vår levnadstid och för våra kommande generationer.

Vikten av satsningar på skola, hälso- och sjukvård samt barn och äldreomsorgen är vad som behövs för välfärden och inget vi kan fortsätta att "låna" pengar till, nej dessa måste göras med skattemedel.

Så därför måste vi väl ändå kunna betrakta den skatt vi betalar som en social investering? En investering som påverkar vår välfärd och våra kommande generationers framtid.

Med en gemensam kraft kan vi återuppbygga den välfärd som vågar och kan känna en medmänsklig tillit, ett välmående, en lycka och en stolthet för vårt samhälle.

Björn Strömqvist sjukskriven, ,Daniel Wiberg fackligt politskt ombud IF metall mellersta Norrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel