Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skate 3

(EA Games)

Ålder: 16+

Format: Xb 360, Ps3

Genre: Skateboardspel
Betyg: 4

Inledningen till den tredje upplagan av EA Games kritikerrosade ”Skate” är en underhållande ”Vem är vem” i skateboardvärlden. Den enda som möjligen saknas är Tony Hawk, av naturliga skäl.

Precis som i tidigare spel väntar en skateboardfest av högsta klass. Du skejtar runt i en öppen stad, fylld av utmaningar som ska få ditt egna skateboardmärke att stiga i status. Den här gången kan du även starta ett team med dina kompisar och tillsammans  bygga upp varumärket.

Själva åkningen är det som känns minst uppdaterat. Det är samma stenhårda och verklighetstrogna skateåkning som sist det begav sig. Du flippar brädan med höger styrspak, vilket känns intuitivt men knappast särskilt förlåtande.

Förbättringarna i spelet handlar snarare om möjligheten att bygga egna parker, som du naturligtvis kan dela ut via Xbox Live och PSN. Man har även lagt in en välkommen funktion som låtar dig sätta utgångspunkter du kan spola tillbaka till när du ska sätta dina svåraste trick.

”Skate 3” är en oantastlig uppgradering, som är ett måste om du gillar serien. Det enda som kan ses som ett minus är att åkningen inte bjuder på lika stora nyheter, men vadå, varför ändra på något som redan fungerar?