Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skate 2

/

(Electronic Arts)


(Xbox 360)


(Ps3)


Ålder: 16+


Format: Multi

Annons

Betyg: 4 Bakgrunden känner du antagligen till. EA:s skateboardspel ”Skate” kom, sågs och såg till att trötte Tony Hawk – som dominerat genren i närmare tio år – fick krypa i skamvrån. Nu är det dags för det ”viktiga” andra spelet (för att låna en klyscha från musikbranschen).

”Skate 2” utspelar sig i nya San Velona – en stad där myndigheterna gör allt för att hålla skateboardpatrasket i koppel. Det innebär att miljöerna i staden från ettan har förändrats till en plats som inte är lika skatevänlig som förr – men självklart finns det ändå gott om hotspots att göra sina trick på ändå.

Det suveräna tricksystemet är intakt, men utvecklat. Det är också den gruvliga svårighetsgraden. Nyheterna består i utökade online- och partylägen och – naturligtvis – mer slipad grafik.

EA Black Box återuppfinner inte hjulet igen - man förbättrar det. Skillnaderna är inte jättestora. Allt känns så där mysigt hemtamt, med vissa positiva nyheter. Nu kan man, tack och lov, kliva av brädan när man vill ta sig till svåråtkomliga platser.

Xbox 360-versionen är en riktigt bra uppföljare, Ps3-versionen dras däremot med ett antal synnerligen irriterande buggar och sviktande framerate (man hamnar till exempel ofta i manual efter att ha utfört ett trick, vilket är sjukt störande). Dags för Ps3-utvecklarna att börja snickra på en patch tack!

Mer läsning

Annons