Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skärpta rutiner gav lex Sarah-anmälan

Länstidningen kunde i augusti rapportera att inga lex Sarah anmälningar hade kommit in i Åre kommun. Socialchefen Lena Modigh Larsson lovade att titta på ärendet.

Annons

Lena Modigh Larsson säger själv att hon i augusti reagerade på att inga anmälningar hade kommit in. Hennes funderingar gick i två led.

– Det är bra att vi har få anmälningar och det betyder att allt fungerar jättebra. Men om det inte är så utan att det pågår en massa elände som man inte får veta är det ju inte ett dugg bra.

En diskussion om hur lex Sarah skulle hanteras väcktes bland enhetscheferna, framför allt inom äldreomsorgen. Detta gav resultat.

– Dels fick jag in en anmälan som visade sig inte vara en lex Sarah, men sen har jag fått in en som jag tittar på nu.

Anmälan som nu undersöks säger Lena Modigh Larsson vara en lex Sarah.

Var det dålig information om lex Sarah innan?

– Man kan ju alltid vara självkritisk förstås, men det handlar väl mer om att lägga mer krut på det.

Sedan frågan väcktes säger Lena Modigh Larsson att det pratas mer om det på arbetsplatserna.

– Medvetenheten har blivit större tycker jag.

Vad händer i framtiden?

– Jag hoppas såklart att det inte finns något att anmäla. Men om det gör det hoppas jag att man anmäler och då ska det redas ut så vi gör ett bra jobb, säger Lena Modigh Larsson.