Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skarpare bilder med nytt makro

/

Nikon presenterade ett nytt kompakt makroobjektiv under morgonens presskonferens.

Annons
Nikon presenterade ett nytt kompakt makroobjektiv under morgonens presskonferens. Med andra generationens vibrationsreducering och avbildningsskala 1:1 blir det ett bra alternativ när du vill utforska dina motiv i detalj.

Nikon presenterade ett nytt kompakt makroobjektiv för DX-formatet på morgonens presskonferens. Med andra generationens vibrationsreducering och avbildningsskala 1:1 är det ett gott alternativ när du vill utforska dina motiv i detalj.

AF-S DX Micro Nikkor 85mm f/3.5G ED VR är makroobjektivet för både nybörjaren och den vana makrofotografen. Avbildningsskalan 1:1 ger naturtrogna bilder av detaljer som till exempel blomblad och humlrerumpor. Andra generationens vibrationsreducering (VR II) ger dig dessutom en stadigare sökarbild och en skarpare bild vid längre slutartider - eller inspelning av videoklipp.

Designen är lätt och kompakt vilket gör objektivet smidigt att ta med sig. Den fungerar ihop med Nikons D-SLR.kameror som D90, D3000, D5000 och D300s. Bildvinkeln motsvarar en brännvidd på 127,5 millimeter i FX-/35 millimeter-formatet och fungerar alltså utmärkt också när du fotograferar porträtt. Bakgrundsoskärpan blir tjusigt oskarp tack vare de rundade bländaröppningen med 9 lameller.

Specifikationer:

Brännvidd: 85 millimeter

 

Största/minsta bländare: Max: f/3,5 min: f/32

 

Objektivkonstruktion: 14 element/10 grupper (ett ED-glas)

 

Bildvinkel: 18°50'

 

Antal bländarlameller: 9 (rundade)

 

Närgräns: 0,286 m

 

Filterdiameter: 52 millimeter (icke-roterande)

 

Diameter x längd: cirka 73 x 98,5 millimeter

 

Vikt: cirka 355 gram

 

Objektivet börjar säljas under 2010 och beräknas kosta cirka 5990 kronor.

 


/Amy Lagerman

Mer läsning

Annons