Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skärp tonen – och vinn valet

I SCB:s stora undersökning från i maj i år ledde de rödgröna stort, 6 procent mer än allianspartierna.

I alla andra undersökningar sedan dess leder däremot den borgerliga alliansen med 3–4 procent. Skillnaden är uppseendeväckande stor för Socialdemokraterna som är mycket större i SCB:s än i de andra undersökningarna. Vad beror detta på?

Förmodligen beror skillnaden på soffliggarna. SCB mäter vad folk egentligen tycker, de andra hur (och om) man verkligen skall rösta. Slutsatsen av detta är att de rödgröna mycket väl kan vinna valet blott man förmår mobilisera sina väljare.

Och hur gör man detta? Ja, inte genom att släta över skillnaderna mellan blocken utan genom att betona dem! Det gäller att visa väljarna att det finns en verklig vänster-höger dimension i valet, och att deras röst verkligen betyder något för hur framtidens Sverige kommer att se ut. 

Skärp tonen alltså. Peka klart ut hur Socialdemokraternas Sverige skiljer sig från alliansens. Betona skillnaderna i fördelningspolitik och välfärdspolitik. Så vinns valet!

Sören Wibe

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel