Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skåpmat från The Boss

"High hopes"

(Sony Music)

Bästa låt: "Hunter of invisible game"

Annons

Hade någon annan stjärna släppt detta hopkop hade det känts rätt cyniskt. Men Bruce Springsteen undkommer den typen av kritik. Och med all rätt - för man kan se det här som ett kärleksfullt sätt att paketera gamla rester. Men det är bra rester.

För det här är inte en ny Bruce Springsteen-skiva, utan som sagt några gamla låtar i nya versioner, livefavoriter och någon cover.

Springsteen har sagt att han vill tömma sin dator på låtar och ge några låtar som föll mellan stolarna lite upprättelse genom att ge ut dem i fina versioner.

Men det gör också att det spretar hejdlöst, både kvalitetsmässigt och musikaliskt. Allra bäst är den episka balladen "Hunter of the invisible game", den gospeldoftande "Heaven's wall" och den mäktiga "American skin (41 shots)" för första gången utgiven på ett studioalbum.

Men det är mycket här som man kan avfärda som bagateller. 80-talsproduktionen på "Harry's place" är genant, "This is your sword" har ett irländskt folksound som aldrig riktigt lyfter och "The ghost of Tom Joad" blir inte bättre i en ganska stabbig rockversion signerad producenten Tom Morello.

Så, en mellanskiva, och det kan naturligtvis Bruce Springsteen kosta på sig. Men det vore synd om det här innebär att det dröjer längre innan det kommer en skiva med ny musik.

Fotnot: "High hopes" släpps den 10 januari i Sverige.

Mikael Forsell/TT