Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Skaplig" elitseriestart för Lit

Lit vann fyra av sex matcher när Elitserien startade med sammandrag i Jönköping.

– En skaplig start, sa skippern Oskar Eriksson.

Annons

Helt nöjd var han inte. Förluster mot ungdomarna i Sundbyberg/Zip Up (5–7) och Skellefteå/Eskilsson (3–7) skavde förstås en del i curlingsjälen, men inte så mycket.

– Vi förlorar hellre mot ambitiösa juniorer än mot gubblag. Skellefteå har vunnit JVM och var trea i elitserien i fjol. Dessutom är det roligt att Skellefteå satsar och vill spela utomlands. De har varit iväg på en två veckor lång tour i Kanada.

Oskar Eriksson berömde gärna Eskilsson efter lagens match.

– De spelade bra och vi missade våra lägen. Jag missade bland annat någon nyckelsten. Men vi avslutade i alla fall helgen mycket bra (8–2 x 2 mot Härnösand och Sundbyberg/Julius).

Litsskippern vill hellre ta förlusterna nu än i slutspel. Två år i rad har Eriksson och hans lag vunnit elitseriens grundserie, bara för att tappa i slutspelet.

Direkt efter elitseriestarten väntar ännu en internationell tävling för LIt; Universiaden (för studenter) i Italien. Den första av totalt nio grundseriematcher avgörs på onsdag.

Lits matcher i elitserien: Lit-Gävle 5–4, Lit-Sundbyberg/Zip Up 5–7, Lit-Norrköping 8–1, Lit-Skellefteå/Eskilsson 3–7, Lit-Härnösand 8–2, Lit-Sundbyberg/Julius 8–2.