Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skapa torg som lever

Annons

Läste en artikel om busstorgets framtid. Där var det någon som menade att man skulle försöka få till ett "levande torg/yta" efter div ombyggnader.

Detta känns aningen bekant, eller hur? Vi har ju två "levande" bevis på detta. Stortorget och det sk Stjärntorget känns för mig inte speciellt levande, så tänk till, så det inte blir ytterligare en "död yta" i stan. Jag förstår inte varför man sitter och kliar sig i huvudet, om hur man ska få en levande stadskärna, när problemet är parkeringsbrist nära centrum. Se bara hur bilister åker runt och letar p-platser på, och runt busstorget (centrum). Om nu bussarna ska bort från busstorget, så kan man väl i stället göra p-platser där, och dessutom även på delar av Stortorget. Att Lillänge är populärt tror jag först och främst beror på lättheten att parkera gratis.

Tankar från en pendlande bilist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel