Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skanna bättre med Plustek Opticfilm 7400

Plustek Opticfilm 7400 är en ny filmskanner.

Plustek Opticfilm 7400 är en ny filmskanner. Den har fått multikanning som ökar det dynamiska omfånget och LED-belysning som kortar skanningstiden.

Genom att skanna filmen flera gånger kan Plustek Opticfilm 7400 optimera exponeringen var vardera färgkanal. Funktionen fungerar även med det fristående professionella skannerprogrammet SilverFast 6.6 SE Plus som följer med skannern.

För att lysa genom filmen använder Plustek LED-belysning som ger ungefär 30 procent kortare skanningstid än konventionell teknik. Plustek menar också att LED ger mer korrekt färgåtergivning och ger oförändrad ljusstyrka över tid. Uppstartstiden för skannern minskar också och liksom behovet av självkalibrering.

Plustek OpticFilm 7400 ansluts med USB 2 och klarar att skanna så tätt som 7 200 pixlar per tum i alla led. Det ska dock sägas att få filmmaterial kan återge detaljer så bra att denna pixeltäthet behövs.

Det svenska priset är 4 000 kronor och generalagent är Lumigraph.


/Magnus Fröderberg

Kamera & Bild