Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skandalfilm blev vändning för Rob Lowe

Rob Lowes privata sexfilm blev en jätteskandal för 25 år sedan. Nu spelar han en av huvudrollerna i komedin "Sex tape" - och skämtar friskt om det som varit.

1988 ställde Rob Lowe till med en rejäl sexskandal. En sexfilm som den då 25-årige Hollywoodstjärnan spelat in med två unga kvinnor i delstaten Georgia läckte till pressen, och det faktum att en av kvinnorna bara var 16 år gammal gjorde skandalen fullständig.

Även om Rob Lowe inte gjort sig skyldig till brott fick hans karriär sig en ordentlig törn.

Senare har han dock sagt att det som hände på många sätt var nyttigt - det fick honom att ta tag i sitt liv, sluta med överdrivet alkoholintag och satsa på ett familjeliv.

På senare år har Lowe fått en ny karriär med roller i komedier av bland andra Mike Myers, Ricky Gervais, Tina Fey och Seth Rogen.

– Jag har fått förmånen att hela tiden bli nyupptäckt av de nya unga coola killarna. Och det går rätt bra för mig att stjäla de scener jag är med i, säger Rob Lowe.

När han nu är aktuell med en stor roll i komedin "Sex tape" kommer förstås hans egen sexfilm på tal igen. Det har skämtats om att han tackat ja till filmen för att lura internet - att det helt enkelt ska bli svårare att söka på nätet efter "Rob Lowe + sex tape".

Själv skojar han friskt om sin egen skandal:

– De ville hyra in mig som konsult, säger han och skrattar.

I "Sex tape" spelar Lowe arbetsgivaren till Cameron Diaz rollfigur. Hon och hennes make har gjort en privat sexfilm, som av misstag hamnat på en Ipad som Lowe fått. Nu måste paret försöka få tillbaka denna Ipad utan att filmen blir sedd.

– Ibland känns det som om en film hamnar precis rätt i tiden, säger Lowe.

– Det här med selfies och att det kommit till en helt ny nivå när det gäller att dela allt med andra. Det var dags att göra en film om det.

Han berättar också att han tycker att Hollywood generellt sett har varit dåliga på att göra filmer om sex.

- De bästa filmerna om sex görs i Europa, inte i USA. Vi är inte särskilt bra på det, medan franska sexfarser oftast är bra, säger han.

"Sex tape" går upp på bio den 25 juli.

Gunnar Rehlin/TT

noje@tt.se