Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skandal på travet - häst felaktigt struken inom V5

En mindre skandal utspelade sig på Östersundstravet under fredagskvällen.
Jan-Olof Johansson och Bernt Slogum hade orsakat två omstarter i det sjätte loppet, tillika V5-4, men istället för Bosse Hjelms häst som hade nummer 7, så råkade den ansvarige trycka på nummer 6 vilket var Pärle Glöd med Anna-Karin Forsberg.

Annons
- Jag är så besviken och det känns så missmodigt. Hästen stod perfekt till, har toppform och allt var perfekt inför loppet så hände detta. Anna-Karin var förkrossad när hon kom in, sade ägaren och tränaren Arne Forsberg.
- Jag frågade Robert Bergh, som kör så mycket, om han hade varit med om något liknande, men det hade han aldrig hört talas om. Sedan tycker jag att det är konstigt att ingen har tagit kontakt med mig efteråt och bett om ursäkt. Måldomaren sade något att det är praxis att man får ett fjärdepris om de gör något misstag. Det här känns ju bara löjligt, fortsatte Arne Forsberg som har 13 mil enkel väg till Östersund från Överturingen.
Jan Quicklund, travbanechef/marknadschef på Östersundstravet, förklarar den olyckliga strykningen av Pärle Glöd genom att framföra att man inte hade något annat val.
- Det går inte att ta tillbaka en strykning, när det väl är intryckt att en häst har strukits. Jag har aldrig tidigare hört talas om något liknande. Jag ska de närmaste dagerna se över reglerna kring allt det här och se om det framöver går att rätta till sådana här fel då de uppstår, säger Jan Quicklund
- Jag är ännu inte på det klara med hur vi ska återgällda Arne och Anna-Karin Forsberg för det inträffade, även om ett fjärdepris brukar vara praxis.

Niklas Herneryd

Mer läsning

Annons