Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skäms, politiker

Annons

Öppet brev till Barn- och Utbildningsnämnden i Östersund: Jag har en underbar dotter som snart ska fylla tre år. Hon går på en av de förskolor som finns i Odensala. I dag när jag skulle lämna henne på förskolan så räknade jag att det var 32 barn som var ute och lekte. Det var verkligen full fart i den nyfallna snön och barnen for runt överallt på gården. Jag var sedan tvungen att räkna personalen. Jag såg två vikarier och en ordinarie fröken. Dessa tre skulle tillsammans ansvara för 32 barn som for runt och lekte. Jag kunde stanna en liten stund för att leka lite med barnen och prata med dem i väntan på att mer personal skulle komma ut. Så blev det inte. Under de 20 minuterna som jag var där så kom det inga fler. Jag kramande min dotter och var tvungen att gå men hade en verklig olustkänsla i magen. Hur skulle de tre ur personalen kunna hinna vara med om en lek går överstyr eller helt enkelt bara vara med barnen?

Jag frågade för några veckor sedan en av de ordinarie fröknarna om hon kände att hon kunde leva upp till de pedagogiska målen som ska gälla för min dotter och även hinna med att se henne och bekräfta henne. Den fröken tittade på mig, suckade och sa "vad tror du?" Hon sa inte så för att vara otrevlig och jag tog inte hennes svar som något dumt utan jag kände hennes uppgivenhet. Våra förskolor har blivit en förvaring.

Jag skäms över att vi vuxna inte kan ge våra minsta barn en bättre start på skoltiden. Jag kan tycka det är vansinne att kommunen byggt en enorm idrottsanläggning utan att först tillse att de kan tillgodose de basala behoven. Jag skäms över att det har kommit ett nittonde barn på vår avdelningen utan att det har ökat med personal. Och sist men inte minst skäms jag för våra politiker som om och om igen upprepar att det är tre personal per avdelning när alla vi som är i verkligheten vet att det är under ytterst få timmar som de är tre. Under den absoluta merparten av dagen ansvarar nu två personal för 9,5 barn var.

Jag kan bara hoppas att även våra politiker skäms de med?

En orolig pappa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel