Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skallade i ansiktet

Han kände sig ignorerad av sin handläggare och började därför gå bärsärk.

I oktober 2012 mådde den då drygt 20-åriga mannen dåligt och ville ha kontakt med en psykolog. Han bad sin flyktinghandläggare om hjälp men upplevde att denna ignorerade honom. Han blev upprörd och kunde inte behärska sig, slängde sin Ipad i golvet och började gå bärsärk i lokalerna. Mannen sparkade sönder rutor och slog sönder diverse inredning samtidigt som hans mor och far försökte hålla fast honom. En annan flyktinghandläggare hjälpte dessa med att hålla fast honom bakifrån, vilket fick mannen att slänga sitt huvud bakåt och skalla denna i ansiktet.

Mannen ville att polis skulle komma till platsen, och skrek att han inte skulle sluta förrän dessa anlände. I vittnesförhör säger den skallade handläggaren att dessa dröjde och att flera samtal krävdes för att de skulle dyka upp. När de anlände lugnade mannen ner sig. Skallen mot ansiktet ledde till över 30 tandläkarbesök och kostnader på tiotusentals kronor. Två tänder fick dras ut.

Tingsrätten bedömer att mannen nu funnit sig tillrätta och lever ett välbalanserat liv. Han döms för skadegörelse och våld mot tjänsteman, av vilket det sistnämnda vanligtvis leder till fängelse. Mannens låga återfallsrisk gör att han döms till villkorlig dom med samhällstjänst.