Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skäll inte bara på cyklisterna

Annons

Ofta när men läser lokaltidningarna klagas det på cyklister. Men ibland tänker inte bilister längre än näsan räcker. Det här är ett exempel på hur fotbollsföräldrar kan bete sig. Bilden är tagen vid Opevägen vid anslutningen Fäbodleden. Så här ser det ut varje gång det är spel på planerna. De orkar inte gå 200 meter från stora fina asfalterade parkeringar.

Bilden visar tyvärr inte att det står minst tio bilar bakom, men du förstår tanken. Förra året hamnade jag i en dispyt med en som parkerat på cykelbanan och slängde upp dörren precis framför mig som cyklade.

Som tur var tog jag det lugnt och hann bromsa.

På många cykelvägar i anslutning till vägar står det många bilar som tvingar cyklister och gångare ut i trafiken. Odenskog är ännu ett exempel. Ja, det finns massa att peka på men bilden säger nog ändå mycket, eller vad tror du ?

Bo Wiklund Hela året cyklist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel