Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skaffa er kunskap om blocken

Jag såg jag i en tidning hur personer blivit tillfrågade om de bestämt hur de ska rösta.

Annons

En person hade det i kommunvalet men tvekade i övrigt. De andra hade inte bestämt sig och beskrev valet bestå i vad partierna/blocken tyckte i EN specifik fråga – det skulle komma att avgöra!

En fråga – sedan tar de tydligen resten som det blir ... vad är det med svenska folket?

Partierna har grundläggande ideologier. En bestämd idé om hur man vill sköta Sverige. Vilket sätt samhällets olika funktioner ska hanteras och hur det ska betalas.

När man röstar på ett parti köper man hela det paketet! Man kommer troligtvis att göra både vinster och förluster eftersom varje individ inte har samma behov men det är nog något man får räkna med.

Däremot måste man väl åtminstone veta vad grundprincipen hos det parti man röstar på består i?

Om man går och röstar på vad partiet säger i en enda fråga kan man ju rösta på precis motsatsen till det samhälle man egentligen vill ha ... svenska medborgare: Skaffa er nu lite kunskap om blocken och om partierna innan ni ger er till vallokalerna!

Linda Olofsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel