Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skaffa en reservvattentäkt genast

Att bygga upp ett varumärke ta åratal men att förstöra det går på några sekunder. Undrar hur många timmar och miljoner man lagt ner på att marknadsföra Östersund. Det är borta då man valde att inte bygga ett redundant vattensystem. Nu är staden för lång tid framöver ”skitstaden” med hela svenska folket.

Jag har tidigare ifrågasatt risken med att ha ett vattenintag från en vattentäkt samt en plan ifall till exempel en båt läckande diesel sjunker utanför Minnesgärde. Det mötte föga intresse, tråkigt kan man tycka i dag. Det är alltid enkelt att vara efterklok men det krävs tyvärr olyckor av dessa proportioner för att politiker ska våga investera. Så länge det fungerar lägger man inte ut en krona extra på säkerhet eller redundans. Inte så konstigt egentligen, hur skulle man kunna motivera det utan att bli ritualslaktad i media för att ha tagit pengar från vård, skola och omsorg?

Ett system är inte starkare än sin svagaste länk. Nästa gång är det ett kemiskt utsläpp som varken UV eller ozon rår på. Vad gör vi då? Skaffa därför en reservvattentäkt nu!

Per Edström, ingenjör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel