Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadorna som stör Jämtland

– Vi räknar med att Luka och Johan ska vara position 4, säger Jämtland Baskets klubbdirektör Pecka Johansson.

Då är det förstås oroande att bägge två dras med skador på försäsongen.

Annons

Johan Rönström gör sin fjärde säsong i Jämtland Basket. Detsamma gäller för slovenen Luka Marolt, även om hans säsonger inte kommit i följd.

Det finns fler gemensamma nämnare. Samma position – och samma problematik med efterhängsna skador.

Marolt har ännu inte anslutit till truppen. Slovenens försäsong har störts på grund av hälseneproblem, något han brottades med även under förra säsongen.

Rönströms försäsong har i mångt och mycket bestått av rehab. För honom är det en ryggskada som spökar och har så gjort en längre tid.

– Vi behöver fyra stora spelare och det är klart att de måste vara spelklara från start, säger Pecka Johansson.

De fyra är just nu Brandon Peterson, Omar Zaghden, Johan Rönström och Luka Marolt. Tillsammans ska de utgöra i stort sett alla minuter på positionerna 4 och 5.

– Vad vi vet är det ingen försämring med Luka, så vi räknar med att han ska vara igång när han kommer hit.

– Det är oroande med Johan, där har vi en avstämningspunkt nu i mitten av månaden. Med honom har vi dragit ut på rehabperioden så länge som möjligt, säger Pecka Johansson.

Förra säsongen hade Jämtland stora problem med skador på sina stora spelare. Drazen Klaric och Fredrik Rasmusson missade båda stora delar av säsongen med olika skador.

– Både Luka och Johan är viktiga för oss. Just nu räknar vi med att alla fyra ska kunna vara i spel från start, säger Pecka Johansson.