Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skådespelaren Robin Williams död

Skådespelaren och komikern Robin Williams har avlidit, 63 år gammal.
Polisen misstänker självmord. Nyheten har orsakat sorg i Hollywood.

Robin Williams, en av de största humorprofilerna inom amerikansk film och tv, är död.

"Denna morgon förlorade jag min make och min bästa vän, medan världen förlorade en av sina mest älskade skådespelare och en av dess finaste människor. Jag är fullständigt förkrossad", säger hans hustru Susan Schneider i ett uttalande.

Misstänkt självmord

Polisen i Marin County mottog larmsamtalet vid lunchtid på måndagen, och hittade Williams medvetslös i sitt hem utanför Tiburon i norra Kalifornien. Hans liv gick inte att rädda.

Polisens rättsläkare misstänker att det rör sig om ett självmord. En obduktion kommer att genomföras på tisdagen för att säkerställa dödsorsaken.

Enligt skådespelarens pr-agent har Williams under den senaste tiden lidit av en djup depression. Williams har tidigare även kämpat mot alkoholmissbruk.

"När han blir ihågkommen är det vår förhoppning att fokus inte hamnar på Robins död, utan på de oräkneliga stunder av glädje och skratt som han gav miljoner människor", säger Schneider i uttalandet, enligt AFP.

Williams fick sitt stora genombrott i slutet av 1970-talet som utomjordingen Mork, i tv-serien "Mork & Mindy". 1997 tilldelades han en Oscar för rollen som psykologen Sean McGuire i filmen "Will Hunting", men var också flerfaldigt nominerad för insatser i filmer som "Good Morning, Vietnam", "Döda poeters sällskap" och "Fisher king".

Han var också en av de främsta amerikanska ståuppkomikerna.

USA:s president Barack Obama kallar Williams för "en unik skådespelare" som berörde med både humor och allvar:

"Han kanske gjorde entré i våra liv som en utomjording, men i slutändan berörde han varje aspekt av det mänskliga tillståndet", säger Obama i ett uttalande.

Förutom Oscarsnomineringarna var Williams välkänd för sina roller i "Välkommen Mrs. Doubtfire" och som anden i Disneys "Aladdin". Han efterlämnar hustrun Susan och tre barn.