Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadad under praktik får ersättning från staten

En kvinna som skadade sig på praktiken får nästan 150 000 kronor i ersättning från staten.

Annons

En kvinna från Åre som skadade sig under sin utbildning vid Mittuniversitetet i Östersund får nu ersättning från staten på 147 500 kronor.

2008 skadades kvinnan under sin praktik när hon åkte lift vid Riksgränsens skidanläggning. En person bakom kvinnan ramlade och tappade sin lift vars vajer spårade ur. Liften träffade kvinnans axel, skulderblad, fot och huvud. Hennes hjälm sprack i två delar och kvinnan fördes till Gällivare sjukhus med kraftig hjärnskakning, fraktur på ryggbröstkota och revben, förskjuten ryggdisk och kraftigt stukad högerfot.

Skadorna ledde till att kvinnan sjukskrevs i fem veckor. Mittuniversitetet underrättades om olyckan och kvinnan anmälde den till Länsförsäkringar Jämtland samt Strömma fjäll och aktiviteter AB.

Eftersom olyckan skedde under kvinnans utbildning har Kammarkollegiet beslutat att ge kvinnan nästan 150 000 kronor i ersättning.