Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadad Sahlén siktar framåt

På onsdag tar Anders Sahlén bort gipset från sin fotled. Då ska länets bästa MTB-cyklist påbörja återfärden mot Sverige- och världseliten.
– Kanske kan jag vara tillbaka till SM i Åre i september, funderar han.

Östersundaren har i flera år varit länets klart bästa MTB-cyklist. Han har även lyckats internationellt, med två guld i Nordiska Mästerskapen samt en 23:e plats på JVM som bästa meriter.

– De två NM-gulden är bra, men jag rankar ändå 23:e platsen på JVM som större. Bara att ta sig till ett VM är riktigt bra gjort, menar Anders, som just nu är funktionär i pågående Åre Bike Festival.

Helst skulle han förstås ha velat vara med på festivalen, men sedan i maj månad är han indisponibel. En fotledsfraktur på en enkelt träningspass i Byskogen, Ås, har förstört säsongen.

– Jag körde en mindre cykel och skulle prova en 360, men hamnade fel och bröt fotleden.

Ett dråpslag förstås?

– Ja, det var jättetrist. Jag älskar att cykla och hade förstås en plan för årets säsong. Å andra sidan har det varig ganska skönt att få en paus också. Jag har ändå tävlat så mycket de senaste åren.

Förutom VM i Norge i år har Anders även missat världscupen. Men så tänker han inte riktigt.

– Det är svårt att säga att jag missar VM eftersom jag inte alls var säker på att jag skulle bli uttagen. Konkurrensen som senior är mycket tuff och landslaget plockar inte med särskilt många åkare till VM.

På onsdag börjar del 2 i rehabiliteringen. Gipset ska tas bort och Anders kan börja träna igen. Målet är att så snabbt som möjligt jobba sig tillbaka i fysisk form.

– Planen är att vara med på SM i Åre i september. Jag ska i alla fall försöka "rulla runt" med cykeln.