Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadad Nike missar OS

/
  • Säsongen är över redan innan den börjat för Nike Bent. Under träning hemma i Funäsdalen ramlade hon så pass illa att drog sönder ett korsband och yttre menisken. Rehabiliteringen kommer att ta 6-8 månader, vilket innebär att hon missar både världscupen och OS i Vancouver.Foto: Scanpix

Det blir varken OS i Whistler eller världscupen för Funäsdalens fartfantom Nike Bent i vinter.
– Jag är långtidsskadad och nu väntar 6-8 månaders rehabilitering, berättar hon exklusivt för LT.
Det var under storslalomåkning hemma i Funäsdalen som skadan inträffade.

Annons

– Det hände för två veckor sedan. Jag råkade ramla och det så illa att jag drog sönder ett korsband och yttre menisken, säger Nike.

– Efter magnetröntgen blev det en akut operation. Något gips behövdes inte, men en skena, och nu blir det alltså ingen skidåkning för mig i vinter.

– Det är givetvis jättetråkigt särskilt med tanke på att jag tyckte att jag var i mitt livs form innan skadan inträffade.

Nike har under hösten tränat både hemma i Funäsdalen och i Norge.

Främst med tio norska killar och åkningen har alltså kännts jättebra.

– Mest har det handlat om storslalomåkning, men vid den här tidpunkten tänkte jag börja träna mer fart hemma i Funäsdalsbacken för att senare anknyta till landslagstruppen i Kanada inför världscupensstarten.

Säsongen 2009/2010 är alltså spolierad för 27-åringen, som dock inte ger slaget förlorat.

– Jag vill så snart det går börja träna stenhårt igen för att satsa på nästa säsong. Jag känner i kroppen att jag har mycket ogjort i störtloppsbackarna och nu gäller säsongen 2010/2011 efter den långa rehabiliteringen.

Nike Bents närmaste planer är att endera börja plugga eller att jobba.

Nike Bents karriär så här långt har inneburit pallplatser i världscupen i störtlopp. Vid VM i Åre 2007 blev hon sexa i störtloppet och åtta i kombinationen.

Annons