Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadad katt hittades i soptunna

I fredags hittade en nioårig flicka en skadad katt slängd i en soptunna i Sveg på Jämtlandsgatan bredvid frisören Salongen.

Det var när flickan skulle slänga soporna på fredagseftermiddagen runt 17-tiden hon såg hur något rörde sig i soptunnan och upptäckte då att det var en katt som låg i en plastpåse. Katten är troligtvis en vuxen katt och är mestadels vit med bruna fläckar. Den verkar vara skadad på båda bakbenen men kunde trots detta släpa sig i väg och den chockade flickan hann inte fånga den.

Flickans mamma ringde till Bodil Jonsson som har hund- och kattpensionatet i Glissjöberg och hon är nu engagerad i letandet av katten.

– Man undrar hur folk är funtade som slänger en katt i en soptunna. Kanske är det någon som har kört på den, säger Bodil Jonsson och uppmanar folk att ringa henne om de ser katten på 070-320 0742.

Händelsen är polisanmäld.