Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadad katt hittades i soptunna

I fredags hittade en nioårig flicka en skadad katt slängd i en soptunna i Sveg på Jämtlandsgatan bredvid frisören Salongen.

Annons

Det var när flickan skulle slänga soporna på fredagseftermiddagen runt 17-tiden hon såg hur något rörde sig i soptunnan och upptäckte då att det var en katt som låg i en plastpåse. Katten är troligtvis en vuxen katt och är mestadels vit med bruna fläckar. Den verkar vara skadad på båda bakbenen men kunde trots detta släpa sig i väg och den chockade flickan hann inte fånga den.

Flickans mamma ringde till Bodil Jonsson som har hund- och kattpensionatet i Glissjöberg och hon är nu engagerad i letandet av katten.

– Man undrar hur folk är funtade som slänger en katt i en soptunna. Kanske är det någon som har kört på den, säger Bodil Jonsson och uppmanar folk att ringa henne om de ser katten på 070-320 0742.

Händelsen är polisanmäld.