Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadad Eriksson siktar på VM-pallen i Skellefteå

Johan Eriksson har slitit av ett ledband i foten, men ska ändå köra VM-finalen i skotercross i Skellefteå.

– Läkaren har sagt att det inte ska gå, men jag ska försöka, säger härjedalingen.

Av de fem länsförare som finns med i helgens VM i snöskotercross i Skellefteå har Johan Eriksson det särklassigt sämsta utgångsläget.

Ett avslitet ledband i ena foten under förra helgens EM i Norge är förstås ytterst oroande.

– Det är ovisst. Läkaren säger att det inte ska gå att köra, men jag har tejpat foten och ska ut och testa nu.

Du vill förstås överbevisa läkaren och visa att du kan tåla smärta?

– Naturligtvis. Allt handlar om att tåla smärta, säger Johan, som erkänner att han har mycket ont i fotleden.

Målet är att ta medalj. Inget annat. Som en av fältets mest rutinerade förare går det inte att vara nöjd med något annat.

– Jag ska göra allt för att stå på pallen i morgon. För mig (med skadan) är det också bra att finalen körs i ett enda heat, säger Johan Eriksson.

VM är förstås årets stora skoterarrangemang i Sverige. Tyvärr kommer inga förare från varken USA eller Kanada till start. Den troliga orsaken är den långa och kostsamma resan.

Årets mästerskap handlar som vanligt om en herr- och en damklass. Herrarna har 38 anmälda förare, varav Sverige, Finland och Ryssland har flest.

De tre länderna ställer upp med 14, 10 respektive åtta förare var.

Fem av de svenska förarna kommer från Jämtland/Härjedalen. Det är Johan Eriksson och Johan Dahlgren, Team Walles, Markus Johansson och Marcus Ogemar Hellgren, Östersund samt Emil Sundvisson, Åsarna.

Förhandsfavoriter finns det flera av. Inte minst Ståle Eggen, Norge (guld och brons i NM och EM i fjol) och Viktor Hertén, Finland (EM-guld i fjol).