Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skada på ÖFK:s träning "Foten var helt ur position"

Förra veckan gjorde han sitt första seriemål för ÖFK. Nu kan säsongen vara över för Jason Walker efter en fotskada på träning.

– De goda nyheterna är att inget är brutet, meddelar Graham Potter.

Det var på ÖFK:s förmiddagsträning på torsdagen som olyckan var framme för anfallaren Jason Walker, som anlände till klubben under sommarens övergångsfönster. Under en avslutsövning skulle engelsmannen försöka sig på ett svårt avslut, men det gick helt fel då han fastnade på bollen och landade olyckligt.

– Foten var helt ur position innan vår sjukgymnast Jennifer drog den tillrätta, berättar andretränaren Björn Hamberg.

Walker kördes till sjukhuset i ambulans där han efter flera timmars väntat genomgick röntgen på den skadade foten.

Där fick 29-åringen beskedet att det inte rörde sig om ett benbrott, vilket man först befarat.

– Vi kommer ändå behöva scanna det igen. Någonting är såklart fel då hans fot pekade åt fel håll, men vi får se efter nästa scanning. Det kan vara något med ligamenten, de kan vara luriga ibland innan man vet säkert, berättar tränare Graham Potter.

Det blev en dramatisk förmiddag för ÖFK-spelarna när lagkamraten vred sig i smärtor med foten pekandes åt fel hål.

– Alla var nog lite chockade. Sådant är aldrig kul att se. Nu gäller det att vi snabbt tar reda på vad felet är, säger Potter.

Vad innebär det här för laget om skadan är långvarig?

– Det innebär helt enkelt att vi tappar en spelare. Men det viktigaste i det här läget är att se till att han är okej och blir fullt återställd.

Det troliga är ändå att engelsmannen, som gjorde sitt första mål i Superettan förra veckan mot Degerfors, missar de avslutande omgångarna av Superettan.

ÖFK kan dock glädja sig åt att både Rasmus Lindkvist och Robert Hammarstedt tränade på torsdagen. Även Alexis Mendiola tränar för fullt efter sina ljumskproblem. Just ljumsken spökar istället för Seon Min-Moon, som inte kunde träna.

Sporten sökte förgäves Jason Walker under torsdagskvällen.