Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skabandet The Specials återförenas

Annons


Här får ni det svart på vitt: The Specials återförenas. Det klassiska 2 tone-bandet ska göra en turné i England under 2009, skriver brittiska The Guardian.

Redan tidigare har det spekulerats i att The Specials är på väg tillbaka. Sångaren Terry Hall uttryckte en ambition att återförena bandet med anledning av att 30 år har gått sedan de fick sin första topp tio-hit i England, "Gangsters".

-Det är rätt tid nu. Vi pratade om att göra det redan i samband med 25-årsjubiléet men vi tärffades inte tillräckligt då. Nu kommer vi bättre överens, sade Terry Hall till NME.

Nu är det klart att bandet ska göra en längre turné med hela originalsättningen, förutom låtskrivaren Jerry Dammers.

-Men dörrarna står fortfarande öppna för honom, säger Terry Hall.

The Specials slog igenom 1979 och var pionjärer inom den brittiska skamusiken, den så kallade 2 Tone-rörelsen. Det multikulturella bandet från Coventry, kända för sina schackmönstrade "rude boy"-kläder, fick stora framgångar med samhällstillvända låtar som "Ghost town", "Stereotype" och "Too much too young". Flera medlemmar, däribland Terry Hall, hoppade av redan 1981 och fortsatte med solokarriärer, medan Jerry Dammers höll bandets anda vid liv under namnet The Special AKA. Dammers hitlåt "Free Nelson Mandela" blev viktig låt för antiapartheid-rörelsen i Sydafrika i mitten av 80-talet.

Mer läsning

Annons