Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ska vi dö illa kvickt?

I dagens Sverige är pensionären en belastning för regeringsmakten oavsett om det är en röd eller blå regering.

Det mest motbjudande är föraktet mot äldre människor, den iskalla diskriminering som ofta drabbar pensionärer. Jag blev påmind om föraktet när jag såg ett tv-program om olika länders syn på åldrandet och pensionärer.

För Sveriges del visades några klipp på Pär Nuder när han ondgjorde sig över det stora fläskberget 40-talisterna som skulle knäcka det svenska pensionssystemet.

Nästa steg i analysen var Maud Olofsson som förklarade varför pensionärerna skulle betala en högre skatt; de har lägre utgifter, ingen utgift på barnpassning, de behöver inga dyra kläder när de inte jobbar och de kan leva billigare. Det var hennes syn på skatteorättvisan. Statsministerns största bekymmer är att vi lever allt längre och det belastar pensionssystemet.

I dagens Sverige får många pensionärer en känsla av att det är bäst att dö så fort som möjligt efter 65 års ålder, då gör man den sista insatsen utan att belasta den gemensamma pensionskassan. Vi jobbade i 50 år utan arbetslinje, när ska de etablerade partierna bli medveten om att vi är 1,8 miljoner pensionärer med rösträtt! Alla partier är medvetna om den orättvisa beskattningen efter 2006 års val men vilket parti är beredd att rätta till skatteklyftan för gott. Eller kommer höstens val att avgöras av missnöjesröstande som kan skapa oreda i bildande av en ny regering?

Bengt Forsberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel