Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ska vara inflyttningsklart vid månadsskiftet

Snart ska de första tio lägenheterna i Backe sjukhem stå klara, vilket är svårt att tro när man besöker byggarbetsplatsen.

Renovering pågår av översta våningen på Backe sjukhem. Där ska bli särskilda boendeplatser för tio personer. Ombyggnaden ska vara färdig och våningen ska stå inflyttningsklar den 1 november, berättar Jörgen Pettersson, chef för teknik- och serviceförvaltningen hos Strömsunds kommun:

– Det har entreprenören lovat, men jag har inte varit dit och tittat.

Det har däremot Länstidningen och för ett otränat öga är det svårt att föreställa sig att denna byggarbetsplats ska vara färdiga lägenheter om några få veckor. Men Jim Magnusson från JJ Bygg AB, tror att de ska kunna hålla tidsschemat:

– Vi kommer att klara vår del i alla fall, sedan kommer det ju hit andra som ska montera lyftanordningar.

Jim Magnussons firma svarar för alla byggnadsarbeten och alla rördragningar. En annan hantverkare säger att arbetet stått stilla stundtals, då det varit försenade utbetalningar, och det har också varit besvärligt att få nödvändig kontakt med husets ägare:

– Han svarar inte i telefon. Först måste man mejla eller skicka sms, och det är knöligt när man är mitt uppe i arbetet.

Förhandlingar pågår om hyresnivån. Jörgen Pettersson uppger att kommunen hyr våningsplanet av Thomas Nordgrengruppen, och sedan hyrs lägenheterna ut till de boende genom kommunens försorg. Totalt ska tre våningsplan renoveras med sammanlagt trettio platser:

– När alla våningsplan är klara blir kommunens hyreskostnad 2,5 miljoner kronor per år. Men vi vill ju helst ha en lägre kostnad så länge renoveringen inte är färdig.