Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Ska till SM-slutspel"

Nytt serieupplägg och nya förutsättningar ger nya möjligheter.

Och, i ÖBS fall, en ny och kraftfull målsättning.

– Vi vill nå slutspel. Det är vårt mål, säger tränare Thomas Lilo.

Seriesystemet i dambandyn har ett nytt utseende i vinter.

Totalt 16 lag delas upp i tre allsvenska serier. Östersunds BS finns med i leken – och vill framåt.

I första skedet väntar enkelmöten med Sandviken, Söråker, Team Hälsingland, Härnösand och HaparandaTornio, alla från den norra allsvenskan.

– De två bästa går till elitserien, med de sex bästa lagen. Övriga lag får spela i södra eller norra allsvenskan efter jul, där seriesegraren får spela slutspel med lagen från elitserien, säger Thomas Lilo.

– Och vi har sagt att vi vill nå slutspel. Hur vi gör det återstår att se, men det är svårt mål.

Hur svårt blir det?

– Det är en svår uppgift, absolut. Men vi ska spela om det och det ska bli riktigt roligt.

ÖBS har dessutom helt nya förutsättningar i vinter. Den nya bandyplanen på Stadsdel Norr blir ett jättelyft – när den kan tas i bruk.

I veckan har kylaggregatet på arenan äntligen startats och i bästa fall blir det is redan till helgen.

Men försäsongen har – ännu en gång – fått spenderas i trånga ishallar på obekväma tider. Som nu, när Sporten träffar ÖBS en sen kväll i Klanghallen.

– Det här påverkar vår uppladdning och våra förberedelser jättemycket. Vi kan inte vara på fullstor plan och då är det många moment vi inte kan träna på, konstaterar Thomas Lilo.

ÖBS valde därför att åka till Sundsvall förra helgen och slå två flugor i en smäll. Dels för att kunna träna på fullstor is, dels för att scouta motståndarlagen.

Söråker och HaparandaTornio spelade 4–4. Samma HaparandaTornio man möter borta på lördag. Det blir säsongspremiären för ÖBS.

– Det var en bra match vi såg och vi har analyserat en hel del efter den. Nu har vi lite koll, men samtidigt är det svårt att veta om Haparanda har samma lag på hemmaplan, säger Thomas Lilo.

– Vi kommer att få kämpa ordentligt, men gör vi det har vi också stora möjligheter.