Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ska ha hotat skära sönder kvinnas ansikte

Mannen hotade skära sönder ansiktet på en kvinna, slå ihjäl alla hennes tidigare pojkvänner och ta ner alla poliser som försökte rädda henne. För detta och mer därtill åtalas nu mannen för olaga hot och fem andra åtalspunkter.

Åtalspunkterna mot mannen, som är i 40-årsåldern, gäller olaga hot, ofredande, tre punkter av överträdelse av kontaktförbud samt ringa narkotikabrott, totalt sex åtalspunkter.

Åtalet för ofredande grundar sig i när mannen vid ett tillfälle ska ha tagit tag i kvinnans handleder, hållit fast henne och tryckt upp henne mot en vägg. Kontaktförbudet ska mannen ha brutit när han hört av sig till kvinnan via sms och sociala medier, trots att han var belagd med ett kontaktförbud. Mannen ska också vid ett tillfälle ha använt sig av amfetamin, därav åtalet för ringa narkotikabrott. Händelserna ska ha utspelat sig i Östersund under juli och augusti i år.