Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ska betala vatten och avlopp

En man från Östersund har vägrat att betala fakturor för vatten och avlopp från Östersunds kommun. Nu har ärendet avgjorts i VA-nämnden.

Annons

En fastighetsägare i Östersund hyrde under ett antal år ut en lokal till restaurangbolag. Räkningarna för vatten och avlopp gick till restaurangägaren. Men senare visade det sig att räkningar för knappt 14 000 inte hade blivit betalda av den som ägde restaurangen.

Kommunen krävde då fastighetsägaren på pengar men han vägrade att betala eftersom han inte hade något avtal med Östersunds kommun. Ärendet hamnade till sist i VA-nämnden.

Och nämnden går på kommunens linje. Det går inte för en fastighetsägare att skylla på en hyresgäst när räkningarna för vatten och avlopp inte blir betalda. Fastighetsägaren är betalningsskyldig även om det inte finns något avtal med kommunen. VA-nämnden har beslutat att mannen ska betala 13 960 kronor plus ränta till Östersunds kommun.