Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ska alla ha allt överallt?

Börjar tröttna på vissa föräldrar i småbyarna som framställer det som världens undergång om en skola läggs ner och att barnen skulle fara illa av att behöva åka skolskjuts några mil. Har själv åkt skolskjuts större delen av min skolgång och har inga dåliga minnen av det, snarare tvärtom.

På grund av alla dessa protester planerar nu bland andra Bergs Kommun med sin ansträngda budget istället att höja kommunalskatten, vilket knappast kan vara utvecklande för kommunen och främja någon inflyttning, speciellt som kommunen redan har bland de högsta skatterna i landet.

Är det då inte bättre att hålla en hög standard på vård, skola och omsorg än att hålla skolor öppen där det knappt finns några barn? Eller är kanske "alla" dessa gnälliga föräldrar själva beredda att betala dom extra stora omkostnaderna som krävs? Kanske dom också vill ha badhus, sporthallar, ishallar, ridhus, vårdcentraler i varenda liten småby, om dom slipper betala det själva? Låt de kommunalvalda sköta budgeten så att skattepengarna prioriteras rätt, det är ju trots allt deras jobb.

Kan inte tänka mig att kommuner lägger ner några skolor för skojs skull utan för att det inte finns några andra alternativ för att klara ekonomin.

Som boende i glesbygd kan man inte kräva närhet till all service på alla skattebetalares bekostnad utan man får vara beredd att offra något till förmån för något annat som t.ex. lägre skatter, högre lärarlöner mm. Det är den bistra verkligheten som alla i glesbygden lever i.

Det finns ju trots allt massvis med småbyar i Jämtland län som saknar skolor men har nöjda invånare.

Barnens behov är klasskompisar och bra skolor med utbud av sporthallar, simhallar, ishallar mm.

Fokus skall inte vara på var en skola ligger utan på kvalitén och undervisningen som en skola kan erbjuda.

Ung Skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel