Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjukvårdsanställda måste få arbetsro

Fem landstingsråd, två landstingsdirektörer och en landstingsadministration som svällt allt mera de senaste årtiondet, samtidigt som S, V och MP i landstinget ondgör sig över att det inte finns pengar nog till vården går inte ihop. I stället för att se detta, skyller S, V och MP på alliansregeringen och de skattesänkningar som främst gynnat undersköterskor, sjuksköterskor, vaktmästare, städpersonal och kökspersonal i landstinget. Exempelvis har en undersköterska med hjälp av jobbskatteavdraget fått en hel extra månadslön per år. Någon sådan löneförstärkning har aldrig tidigare uppnåtts för denna grupp anställda, inte ens efter en riktigt bra avtalsrörelse. Det är också just ovanstående grupper anställda, som Robert Uitto kallar för högavlönade, när han fördömer regeringens skattepolitik.

De senaste 15 åren har landstingets politiska ledning kommit med den ena sparbetinget, efter det andra och då har alltid den administration som huserar de högsta cheferna och de högsta politikerna i den politiska landstingsmajoriteten fredats. I stället har det i första hand varit landstingets verksamheter utanför kanslihuset som granskats och stramats åt ekonomiskt.

S har nu styrt Jämtlands läns landsting i dryga 80 år och de senaste årtiondet har vi sett ett allt svagare politiskt ledarskap. Det är nu dags för en förändring i vårt landsting och då för att få den uppgradering av sjukvården som länet så väl behöver, genom en mera sansad fördelning av de ekonomiska resurser vi har att förfoga över, där sjukvården i första hand måste fredas. Landstingets sjukvårdsanställda måste få arbetsro! Vi moderater är en garanti för en mera sansad fördelning av de sparbeting som även framgent kan komma att behövas, om länets befolkning krymper ännu mera.

Christer Siwertsson, gruppledare för den moderata landstingsgruppen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel