Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjukhuset tvingas ta emot kontanter

Landstinget kommer nu att se till att det går att betala med kontanter vid besök på Östersunds sjukhus.

Den som vill betala sin besöksavgift med sedlar och mynt kommer att kunna göra det i caféet som finns i entrén intill sjukhusreceptionen.

Orsaken till att landstinget väljer den lösningen är att de ska slippa stora investeringskostnader och ett förändrat arbetssätt för personalen i receptionen.

– För att anpassa receptionen för hantering av sedlar och mynt skulle det annars krävas åtgärder som beräknas kosta minst 400 000 kronor, säger landstingsrådet Harriet Jorderud (S).

Frågan har länge drivits av Mats El Kott, (FP) sedan landstinget bestämde sig för att inte ta mot kontanter. Både Kammarrätten i Sundsvall och Förvaltningsrätten i Härnösand har slagit fast att landstinget inte kan säga nej till kontanter.

Så sent som i september fick en patient en kallelse där det stod att sjukhusreceptionen inte tar emot kontanter varför Mats El Kott ställde frågan igen varför inte landstinget bryr sig om gällande lag och domslut.