Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjukhuset inför besöksrestriktioner – på grund av influensa och vinterkräksjuka

Besöksrestriktioner har införts på Östersunds sjukhus med anledning av allt fler influensafall och vinterkräksjuka.

Besöksrestriktion gäller på vårdavdelningar och primärvårdens närvårdsavdelningar inom Region JH från och med torsdagen.

Anledningen är att risk för smitta, som kan bli allvarlig för de patienter som redan är inlagda.

Det är upp till ansvarig chef att fatta beslut om undantagsfall utifrån hur läget ser ut på den aktuella avdelningen, enligt beslutet som fattats mot bakgrund av att antalet personer som drabbas av influensa och vinterkräksjuka ökar i Jämtland-Härjedalen. Dessutom tillkommer "risk för importfall av Coronavirus".

Vad gäller influensa och vinterkräksjuka rapporteras om en tydlig ökning de senaste tio dagarna, räknat från i torsdags då 34 fall av verifierad influensa och 11 fall med vinterkräksjuka tillkommit i länet.

Fem patienter med influensa har vårdatas på infektionskliniken och några fall av vinterkräksjuka har krävt sjukhusvård, framgår det av beslutet om besöksrestriktioner.