Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjuka är inte lata – de straffas

Klyftorna ökar, arbetslösheten är hög och beror framförallt på att arbetsplatser försvinner – inte på att människor "väljer" att inte arbeta. Människor som inte kan arbeta på grund av sjukdom straffas genom ett system som ger dem mindre ersättning och som hänvisar många till socialbidrag.

Samtidigt skor sig de som redan har. De som sitter på höga löner eller kapital har aldrig haft det så bra. Om någon ska "skämmas" och pekas ut som problem så är det dessa grupper. Men så tänker inte högern.

Anton Moberg, som sitter i Krokoms fullmäktige och dessutom i socialnämnden menar att personer som har socialbidrag är lata. Vi är glada att Moderaternas gruppledare tog avstånd från detta. Men avståndstagandet hindrar inte att det är ett av många uttalanden som moderater gjort. Eva Solberg, ordförande för Moderatkvinnorna i Stockholm, vill lösa fattigdomens konsekvenser med hjälp av böter. Om en människa tigger ska den få böter.

I riksdagens socialutskott sitter en av Antons meningsfränder, moderaten Isabella Jernbeck, som säger att "det finns ingen fattigdom i Sverige".

Anton fick bassning av sin gruppledare. Det är bra. Men inom moderaterna är han är långt ifrån ensam om sina åsikter. Deras politik gör fattiga fattigare och rika rikare.

Vi i Vänstern säger att problemet är inte de som inte har utan de som skor sig på att system som gynnar de resursstarka på det gemensamma och de utsattas bekostnad!

Jessika Svensson, Vänsterpartiet i Krokom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel