Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjuåring till statsministern: Alla borde få stanna

Alla människor borde få stanna i Sverige oavsett var de kommer ifrån.
Ja det tycker en sjuårig flicka som skrivit ett brev till statsministern och fått svar.

Den 7 maj i år damp det ner ett handskrivet brev hos regeringskansliet i Stockholm. Brevet kom från en sjuårig flicka i Åre kommun. Det var ett kort men nog så viktigt brev där flickan skrev vad hon verkligen tycker om människors lika värde.

"Hej Fredrik Reinfelt jag tycker att ala menisor ska få Bo kvar i Sverige även dom som är bruna och komer från andra lender! med vänliga Helsningar"

Svaret på brevet fick flickan den 20 augusti från Andréa Ström, brevenheten på statsrådberedningen i Stockholm.

Hon skriver bland annat: "Regeringen håller med dig om att alla människor ska behandlas lika, oavsett vilket land du kommer ifrån, vilken religion du har eller vilken hudfärg du har".

Sedan skriver Andréa Ström att det ska vara samma regler för alla människor som kommer till Sverige, att alla människor som flyr hit ska få en individuell prövning innan något beslut tas om man får stanna eller inte. Till sist lägger hon till att regeringen ska fortsätta arbeta för ett öppet Sverige där alla behövs.

"Tack för att du tog dig tid att skriva. Jag vill passa på att önska dig en fin höst!", avslutar Andréa Ström.