Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sju släppta efter krogrättegång

I fredags tog den stora krogrättegången i Sundsvall en mycket oväntad vändning. Samtliga häktade restaurangägare släpptes på fri fot.

Annons

Frisläppandet skedde på åklagarens begäran rapporterar lokala medier. Det medåtalade kassaföretaget kunde nämligen visa hur det är möjligt att kvittonummer försvinner på helt andra sätt än åklagaren hävdat.
Nio krogar i Östersund, Sundsvall, Härnösand, Sollefteå misstänks för skattefusk sedan kvitton för över 15 miljoner kronor smusslats undan. Tolv krogägare och tre företrädare för en kassafirma har stått åtalade, varav sju har varit häktade. Men i fredags släpptes alltså samtliga sju häktade på fri fot.
Det är nu oklart vad som händer med resten av den planerade rättegången, men misstankarna mot de åtalade kvarstår, enligt åklagaren Hanna Bogseth, som i fredags hänvisade till en presskonferens i morgon måndag. De åtalade är misstänkta för grovt bokföringsbrott respektive medhjälp till grovt bokföringsbrott.