Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjölejon i Storsjön

Att vandra utefter Storsjöns stränder vid lågvatten har undertecknad tidigare berättat om på denna sida.

I år blev det många vandringsdagar i detta syfte. Från Högsta och runt hela Hammarnäset med alla sina vikar samt sträckan upp mot Kvissle och med slutetappen Kvissle-Faxan avverkades.

Vid avslutningen hade vattnet stigit rejält varför det till och från blev att kliva upp på land för att komma vidare.

Bilden härrör från vandringen mellan södra Arvesund och in i Kvissleviken nära de stora Kvisslebroarna. Det var en strålande vacker dag med sol, värme och nästan vindstilla. Sådana dagar har denna vår och försommar varit en bristvara.

Denna dag medföljde vännen Sven-Olof Danielsson som sällskap. Dagen till ära hittades också ett ”sjölejon” som svalkade sig i Storsjöns kalla vatten. I dag, efter allt regnande, är det högvatten som gäller och sjölejonet har säkert slukats av Storsjön.

Denna klara dag hade vi magnifika Oviksfjällen i vårt blickfång som årstiden till ära klätt sig i högtidsdräkt, nämligen den blåvita skruden.

Avslutningsvis kom goda vännen Bert Sunding i Gåije, som skötte ”färdtjänsten” att föra oss tillbaka till utgångspunkten, precis som han gjort vid samtliga vandringar runt halvön Hammarnäset. Om hälsan står bi blir det fortsättning runt Storsjöns stränder nästa vår och försommar.

Rolf G. Swedbergh