Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjögrens julshow ännu osäker

Annons


Turerna kring Christer Sjögrens julshow i fortsätter. Bara timmar innan premiären var det fortfarande osäkert om konserten skulle bli av.

-Jag har bett hyresvärden sätta stopp, säger fastighetsägarens företrädare Johan Ekman.

När Restaurang Trädgårn' i Göteborg slängde ut Christer Sjögrens julshow på grund av uteblivna betalningar hyrde arrangören Michael Silfverskiöld en ny lokal, Kajskjul 105. Men City Race Arena, som hyr lokalen av kommunala Göteborgs Frihamn, har motsatt sig evenemanget. Enligt City Race Arena de inte fått nödvändiga tillstånd av fastighetsägaren och kan därför inte tillåta att showen hålls i lokalerna.
Tvisten till tingsrätt

Tvisten har gått till tingsrätten som på onsdagen beslutade att ge Michael Silfverskiöld rätt. Men efter överklagan ändrade rätten sitt beslut, uppger Göteborgs-Posten. Det innebär att Michael Silfverskiöld saknar tillstånd att använda lokalen. Enligt City Race Arena saknar han också bygglov för den scen som byggts i Kajskjul 105 och skall dessutom inte heller ha fått godkänt för konserten av brandmyndigheten.

-Lokalen ligger bara ett stenkast från den byggnad där den hemska diskoteksbranden skedde för tio år sedan. Det handlar inte om att vi inte vill ha Christer Sjögren här, men vi måste tänka på personskyddet, säger Johan Ekman, som företräder Göteborgs Frihamn.
Sjögren siktar på show

Christer Sjögren ville på fredagen inte kommentera bråket, men hälsade genom sin manager Åke Malmros att han var inställd på att genomföra julshowen som planerat på fredagskvällen.

-Vi har inte fått några andra indikationer än att det här ska bli av. Vi är på väg till repetitionerna nu och i kväll är det premiär, säger Åke Malmros.

Christer Sjögren är en av Sveriges mest rutinerade underhållare, men trots sin erfarenhet har han påverkats av det struliga arrangemanget.
Aldrig en skandal

-Ja, det är klart. Han har jobbat 40 år som artist och aldrig en skandal eller en inställd föreställning. Det här är en ny situation för Christer. Är det någon som försöker jäklas med oss och stoppa det här så vet jag inte hur de ska kunna förklara det för publiken. Det vore väldigt synd för Christer och för alla runt honom, säger Åke Malmros.

Johan Ekman säger att han har bett City Race Arena göra allt de kan för att inte julshowen ska bli av. Vid 17-tiden på fredagen, fyra timmar före premiär, var det fortfarande osäkert om julshowen skulle bli av. Polis och räddningstjänst var då på plats i lokalen för att avgöra om säkerheten på arrangemanget kunde garanteras.

-Vi gar tagit de legala åtgärder vi kan för att få vår lokal i besittning, säger Thomas Lindskog på City Race Arena.

TT Spektra har sökt Michael Silfverskiöld utan framgång.

Mer läsning

Annons