Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjöberg lämnar ÖDFF – väljer Sunnanå

Frida Sjöberg har gjort sitt val. Hon lämnar forwardströjan i ÖDFF för en liknande i Sunnanå.

– Det är såklart nivån som gör att jag byter, säger hon.

Den snart 21-åriga anfallare väljer alltså att återvända till elitfotbollen. Efter en tid i Sundsvall har hon fått smak för spel så högt upp som möjligt.

– Chansen att få spela i elitettan gör att jag väljer Sunnanå. Dessutom är det en jättebra klubb. Jag har varit upp dit förut och man känner att Sunnanå ligger långt fram i hur man tränar, var man tränar och hur mycket. Det är ganska imponerande, menar Frida.

Hur tränar Sunnanå?

– Det är just hur mycket man kör. Här hemma måste man jobba hundra procent och då blir det svårt. För mig fungerar det inte eftersom jag vill träna extra.

Träningsmöjligheterna är också något som Frida Sjöberg uppskattar.
– Verkligen. De har ganska mycket bättre ställt än vad många andra har i Norrland. Där finns en inomhushall med värme. Det är inte som ÖP-hallen precis.

Det kontrakt som Frida Sjöberg fått av Sunnanå är dessutom inte fy skam.
– Det är ett bra kontrakt, bland annat ekonomiskt. De hjälper mig även med lägenhet. Samtidigt kommer jag att behöva jobba eller plugga.

Sunnanå ramlade ur allsvenskan i fjol och siktar på att återvända, men inte nu.
– De åkte verkligen rakt ned och har ingen ambition att gå upp direkt, men jag tror att de har ganska goda möjligheter längre fram.

Frida Sjöberg lämnar därmed Östersundsfotbollen där det i år finns hela tre damlag i division 1. Den situationen är inte optimal enligt henne.
– Det bästa är om ett lag kan spela i en högre serie. Just nu förstår jag om många spelare funderar var de ska spela. Dessutom blir trupperna tunna, men så är det i övriga Norrlandsklubbar också, även hos oss i Sunnanå.

Sjöberg blir den sjunde spelare som lämnar ÖDFF. I gengäld har laget gjort klart med åtta nya spelare, däribland fem från USA.

Dessa fem är Nicole McClure (målvakt), Clara Slayton och Birgit Reder (backar) samt Olivia Bagnall (mittfältare) och Taiwo Adeshigbin (forward).