Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjätte raka segern för ÖHC

/

15 futtiga skott på mål skrämmer kanske ingen. Däremot sjätte raka vinsten.
- En av våra skönaste segrar hittills, säger ÖHC-tränaren Roger Forsberg efter 3-2 borta mot Hudiksvall.

Annons
Roger Forsberg och tränarkollegan Hasse Brunk höll ett brandtal till spelarna inför bortamatchen i Glysishallen.
- En av de viktigaste matcherna på länge. Hudiksvall har stor respekt för oss, de kommer att gå till Allettan och vi behöver ha ett fortsatt psykologiskt övertag på dem, förklarar ÖHC-coachen.
- Vi sa att vi nog måste upp på VG eller rentav MVG för att klara tre poäng, men det blev bara G+ som bäst - i sista perioden.
På vägen fram till den var ÖHC långt ifrån utspelade, men skottstatistiken avslöjade att det fanns en del att jobba på offensivt:
9-2 till Hudik i första,
13-4 till Hudik i andra.
- Vi var alldeles för tama. Det blev få avslut, vi gick runt kassen istället för att skjuta och när vi väl sköt satt pucken i plexiglaset istället för på mål. Jag förstår om det såg illa ut i statistiken, säger Roger Forsberg.
- Första gången vi verkligen satte press på deras backar kom också första målet. De skänkte bort pucken och Henrik Hetta hade bara att hänga upp 0-1 i tom kasse.
Detta efter 48 sekunder i andra perioden, som också innehöll matchens stålbad för ÖHC. Två minuter i spel tre mot fem, då Daniel Eliasson och Peter Westin straffade ut sig samtidigt.
- Ett utsatt läge där framför allt Andreas Eriksson, Patrik Wallon och Tobias Falk gick in och gjorde ett fantastiskt aggressivt boxplay-jobb, säger Forsberg som också använde Pierre Larsson, Erik Englund och Kazusama Sasaki för att döda den sekvensen.
Hudik kvitterade visserligen strax före periodpausen, men efter Andreas Erikssons 2-1-stänkare från blålinjen i upptakten av tredje ronden fick ÖHC rätsida på verksamheten igen.
HHC:s Christian Gmeiner drog först på sig fem minuter för checking from behind och strax senare forcerade Tobias Falk in 3-1 för ÖHC. Det kom till slut att räcka till lagets sjätte raka seger i ettan.
- Vi sa direkt efteråt att det var en av årets skönaste segrar. Så här kommer spelet att se ut i Allettan och själva är vi snart där. Men jag vill nog upp till 40-42 poäng innan jag är helt säker, säger Roger Forsberg.
Matchfakta
Hudiksvall-ÖHC 2-3 (0-0, 1-1, 1-2)
Andra perioden: 0-1 (0.48) Henrik Hetta (Daniel Eliasson), 1-1 (19.40) Daniel Sandgren (Niklas Sjölund) spel fem mot fyra
Tredje perioden: 1-2 (7.07) Andreas Eriksson (Daniel Eliasson; Peter Westin) spel fem mot fyra, 1-3 (11.22) Tobias Falk (Andreas Eriksson; Jens Nilsson), 2-3 (14.11) Daniel Sandgren (Jonas Lindström)
Skott: 34-15. Utvisningar: Hudik 6x2, 1x5, 1x10, ett matchstraff. ÖHC 7x2
Domare: Hans Skoglund, Härnösand
Publik: 375
J Hudiksvall har stor respekt för oss, de kommer att gå till Allettan och vi behöver ha ett fortsatt psykologiskt övertag på dem.
Roger Forsberg, ÖHC

Mer läsning

Annons